fredag 13 maj 2016

Brännskador

Brännskador

Grundregeln är att inte kyla ner brännskador som många av oss har lärt oss.  Att spola under kallt vatten är inte bra för huden och brännskadan. Spola istället under så varmt vatten som möjligt. Då behöver inte kroppen göra åt energi för att värma upp huden som har kylts ned utan kan koncentrera sig på läkningsprocessen. Här följer man då även de homeopatiska reglerna att lika botar lika.

Några homeopatiska medel vid brännskador:

Arnica montana – vid små brännskador. Arnica är ett akutmedel som också tar bort chocken av att bli bränd.
Urtica urens – vid små brännskador.
Cantharis – vid 1-3 gradens brännskador. Även ett fantastiskt medel vid urinvägsinfekton.
Causticum – vid 1-3 gradens brännskador. Även vid gamla brännskador som inte har läkt ordentligt.

Om du har bränt dig av solen kan även dessa medel lindra.

Belladonna – när huden är röd, pulserande och har intensiv smärta.
Pulsatilla – när huden är röd och kliar.

Brännskador bör behandlas omgående. Välj 30C potens eller den potens du har hemma. Att komma igång med läkningen är viktigare än vilken potens du använder. Ge i pillerform eller i dilution. Dosera var tjugonde minut eller varje halvtimma och max 4 doser. Om brännskadan fortfarande gör ont efter några timmar så ta ny dos.

Dilution: Du behöver en 30 ml flaska. Fyll flaskan med vatten och låt 5 piller smälta i den. Dosera 5 droppar i 1-2 msk vatten och ta oralt. Mellan doserna skakar du flaskan 5 gånger. Detta för att potensera blandningen.


Sök läkarvård för allvarliga brännskador och om du är osäker på vilket medel som är bäst för dig kontakta en klassisk homeopat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar